Avrupa yeni yaptırımları tartışırken Rusya gaz dağıtımını sürdürüyor

Ödeme koşulları konusundaki belirsizliğe ve Avrupalı ​​liderlerin Ukrayna'daki savaş suçları iddiaları üzerine Moskova'ya daha fazla yaptırım çağrısında bulunmalarına rağmen, Rusya Pazartesi günü önemli boru hattı rotalarından Avrupa'ya gaz akışını sürdürdü.

06 Nisan 2022 10:00 Gündem
Avrupa yeni yaptırımları tartışırken Rusya gaz dağıtımını sürdürüyor

Operatör Gascade'den alınan verilere göre, Almanya'nın Mallnow sınır noktasında haftasonu boyunca tahterevallide görülen Yamal-Avrupa boru hattından fiziksel gaz akıyor ve en son sıfırda duruyor.

Slovakya'nın Ukrayna'dan Velke Kapusany giriş noktası üzerinden Rus gaz teslimatları için adaylıklar veya talepler Pazartesi günü 967.954 MWh/gün ile Nord Stream 1 boru hattından Almanya'ya 73.379.286 kWh/sa akışta sabit kaldı.

Rus devlet enerji devi Gazprom, Avrupalı ​​tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda Ukrayna üzerinden Avrupa'ya doğalgaz tedarik etmeye devam ettiğini söyledi.

Ancak, Kremlin'in alıcıların Gazprom'a ruble olarak ödemeye başlaması yönündeki talebi ışığında, gelecekteki teslimatlarla ilgili sorular devam etti.

Slovakya Başbakanı Eduard Heger hafta sonu yaptığı açıklamada, ülkesinin bu tür ödeme taleplerine karşı AB ile birlikte hareket edeceğini doğruladı.

Ekonomi bakanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, gazının yaklaşık yüzde 40'ını Rusya'dan sağlayan Almanya'nın Rus enerjisini yasaklayabilmek için "her gün" çalıştığını söyledi.

Almanya, arzın çok düşmesi durumunda gaz tayınlamasına yol açabilecek bir acil durum planını zaten devreye soktu, ancak Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Rusya'nın tüm enerji ithalatına yönelik kapsamlı bir yasağın AB üye ülkelerine Rusya'dan daha fazla ekonomik zarar vereceğini söyledi.

Üst düzey bir Alman banka lobisi, Rus doğalgazı ve petrolünün ithalatı veya teslimatı durdurulursa Almanya'nın dik bir durgunlukla karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı.

Fransa'nın ekonomik analiz konseyi, Rusya'dan enerji ithalatına yönelik AB çapında ağır bir tarifenin, tam bir ambargonun bile çoğu ülke üzerinde sınırlı bir etkisi olmasına rağmen, doğrudan bir yasaktan daha etkili olabileceğini söyledi.

Conseil d'Analyse Economique, tam bir enerji yasağının ortalama olarak yüzde 0,2-0,3 oranında gayri safi milli gelir kaybına neden olabileceğini ve yetişkin başına 100 €'ya (110 $) kadar çıkabileceğini söyledi.

Aynı zamanda Rus gazına da büyük ölçüde bağımlı olan İtalya, Rusya'dan doğalgaz ithalatına yönelik yaptırımları veto etmeyeceğini ve önümüzdeki birkaç ay içinde Rus gaz arzından vazgeçmek için yeterli rezervine sahip olduğunu söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet