Bahçelievler'de Hataylı Kadın Girişimci Ve Kooperatiflere Destek Buluşması
DEPREMİN etkilediği Hatay'dan gelen kadın kooperatifleri ve girişimciler Bahçelievler Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen "Deprem Bölgesine Yardım...
DEPREMİN etkilediği Hatay'dan gelen kadın kooperatifleri ve girişimciler Bahçelievler Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen "Deprem Bölgesine Yardım Eliö organizasyonuyla yöresel ürünlerini İstanbul'da satışa sunuyor. Antakya'dan ürünleriyle gelen Şeker Taş, " Bu etkinliğin kadın girişimcilerimize çok etkisi var. Bize tekrardan bir umut, umut ışığı oldu. Tekrardan ayağa kalkacağız" dedi.
Depremin etkilediği Hatay'dan gelen kadın girişimci ve kooperatifler, Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen "Deprem Bölgesine Yardım Eli" organizasyonu kapsamında yöresel ürünlerini İstanbul'da satışa sunuyor. Hatay'ın ilçe ve köylerinden kadınlara ait çoğunluğu el emeğiyle üretilmiş yöresel gıda ürünlerinin yanı sıra Hatay Arkeoloji Müzesi'nde yer alan bazı mozaiklerin replikaları ve hasır eşyalar da satışa sunulan ürünler arasında yer alıyor. Soğanlı Etkinlik Çadırı'nda 7 Mayıs'a kadar devam edecek organizasyon, 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.
KADIN GİRİŞİMCİLERİN EMEĞİ VAR
Hatay'dan gelen Meryem Fakı, "Burada yöremize ait Kaytaz böreğimiz, biberli ekmeğimiz, kabak tatlımız, bayram kömbelerimiz, biber salçamız, el örgüsü hasırlarımız, nar ekşimiz, zeytinyağımız var. Bölgemizden getirdik, onları tanıtıyoruz. Hepsinde kadın girişimcilerin emeği var. Orada üretilip, getirildi. Kömbelerimizi burada yapıyor, üretiyoruz gün içinde. Kaytaz böreklerimizle biberli ekmeklerimizi burada yapıyoruz, fırınımız var" dedi.
BU ÜRÜNLERİN HEPSİ KADINLARIN ELİNDEN ÇIKIYOR
Etkinliğin bölgedeki kadın girişimcilere fayda sağladığını belirten Meryem Fakı, "Orada her yer yıkıldı. Kadınların emekleri boşa gitti. En azından şu an ilk etapta bize katkı sağlayan güzel bir şey oldu. Teşekkür ediyoruz, Hakan Bahadır'a bizi davet ettiği, buraya getirdiği, düşündüğü için. Güzel bir etkinlik oldu. Bu ürünlerin hepsi orada, kadınların eli altından çıkıyor. Bunların hepsi oradan geliyor, kadınlar yapıyor. Orada hayat şu an durdu maalesef. Yani çok ciddi bir yıkım var. O yüzden böyle etkinliklerle biraz moral bulmaya çalışıyoruz" İfadelerini kullandı.
BİZE TEKRARDAN BİR UMUT OLDU
Antakya'dan geldiğini belirten Şeker Taş, "Kadın girişimcilerimize çok etkisi var bu etkinliğin. Bize tekrardan bir umut oldu, umut ışığı oldu kadın girişimcilerimize. Tekrardan ayağa kalkacağız. Tekrar iyi olacağız, inşallah. Bu da bizim umudumuz tabi bu etkinliğin bize bayağı bir katkısı oldu. Sağ olsunlar sesimizi duydular. Halk olarak, millet olarak gerçekten çok duyarlı insanlarımız" dedi.
(FOTOĞRAF)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.