Endonezya, Rusya'yı G-20'den çıkarma çağrılarını değerlendiriyor

Endonezya, Moskova'nın Ukrayna'yı işgali üzerine Rusya'yı 20'ler Grubu'ndan (G-20) çıkarmak için ABD ve Batılı müttefiklerinden gelen çağrıları değerlendiriyor.

08 Nisan 2022 23:00 Gündem
Endonezya, Rusya'yı G-20'den çıkarma çağrılarını değerlendiriyor

Bu yıl gruplaşmanın başkanlığını yürüten Güneydoğu Asya ülkesi 7 Nisan Perşembe günü, zamanı geldiğinde tutumunu açıklayacağını söyledi.

Dr Dedy Permadi, "Şu anda araştırıyoruz. Gerçekten de G-20 başkanlığı olarak buna nasıl yanıt verileceği konusunda çok dikkatli davranmamız gerekiyor. Zamanı geldiğinde (pozisyonumuzu) kamuoyuna ileteceğiz." İletişim ve Enformasyon Bakanı'nın özel danışmanı, çevrimiçi bir medya brifinginde söyledi.

Sözleri, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in Rusya'nın taraf olması halinde ABD'nin bir dizi G-20 toplantısına katılmayacağına ilişkin açıklamasına ilişkin bir muhabirin sorusuna yanıt olarak geldi.

Dr Yellen Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne verdiği demeçte, "Başkan Biden, Rusya'nın herhangi bir finans kuruluşunda olağan bir şekilde iş yapamayacağını açıkça belirtti ve kesinlikle onunla aynı fikirdeyim" dedi.

"Rusya'nın G-20'den çıkarılmasını istedi ve Endonezya'daki meslektaşlarıma Ruslar varsa bir dizi toplantıya katılmayacağımızı açıkça belirttim."

ABD Hazinesi'ne göre, Dr Yellen, Uluslararası Para Fonu ve Washington'daki Dünya Bankası Bahar Toplantılarının oturum aralarında yapılan 20 Nisan G-20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısına ve ilgili milletvekillerinin toplantılarına atıfta bulundu.

Kyodo News, G-20 maliye bakanlarının Nisan ayındaki toplantılarından sonra isimlerini vermedikleri kişilere atıfta bulunarak ortak bir açıklama yapmamaya karar verdiklerini bildirdi.

Geçen Aralık ayında İtalya'dan görevi devralan ve G-20 başkanlığını devralan Endonezya, Bali, Jakarta ve Yogyakarta'da toplantılara ev sahipliği yapıyor. Temmuz ayında bir finans toplantısı ve 15-16 Kasım'da Bali'de bir zirve yapacak.

Nisan ayı finans toplantısı hem yüz yüze hem de sanal olarak yapılacak ve Rusya'nın katılımı şu anda belirsiz.

Moskova, Başkan Vladimir Putin'in Bali'deki G-20 zirvesine katılmayı planladığını ve Rusya'nın grupta kalması için Çin'in desteğini aldığını söyledi.

Dr Yellen'in yorumları, Biden yönetiminin, Amerikalıların Rusya'ya yatırım yapmasının yasaklanması ve Rusya'nın en büyük borç vereni ve banka mevduatlarının üçte birine sahip olan Sberbank'ın ABD finans sisteminden çıkarılması da dahil olmak üzere Rusya'yı cezalandırmak için yeni bir yaptırım turu açıklamasıyla geldi. diğer kurumlarla. Ancak Avrupalı ​​müttefiklerin Rus petrol ve doğal gazını satın almalarına izin veren işlemler özel Hazine lisanslarıyla muaf tutuldu.

2014 yılında Kırım'ın ilhakının ardından Rusya, o zamanki Sekizler Grubu'ndan süresiz olarak uzaklaştırılmıştı.

24 Mart'ta Endonezya'nın G-20 eş-şerpası Dian Triansyah Djani, ülkenin gruplaşmayı Rusya'ya kapatmayacağını söyledi ve Jakarta'nın bu yıl gruplaşmaya "önceki cumhurbaşkanlığına uygun olarak" başkanlık edeceğini vurguladı.

Dian o sırada sanal bir basın brifinginde, "Her organizasyonun sorunları tartışmak için kendi prosedürleri, emsalleri ve görgü kuralları vardır" dedi.

Jakarta'nın başkanlığı sırasındaki öncelikli konuları arasında küresel sağlık mimarisini güçlendirmek ve sürdürülebilir bir enerji geçişini teşvik etmek yer alıyor.

Geçen ay, üye ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan delegeler, Yogyakarta'da yüz yüze veya sanal olarak sağlık çalışma grubu toplantılarına katıldı. Rusya'nın yanı sıra, temsil edilen diğer ülkeler ve uluslararası kuruluşlar arasında Avustralya, İngiltere, Kanada, Çin, Hindistan, Japonya, Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Bankası yer aldı. ABD toplantılara katılmadı.

Straits Times, Batılı ülkelerden bazı delegelerin, uluslararası seyahatleri kolaylaştırmak için Kovid-19 protokollerini standartlaştırmanın yolları üzerine yapılan tartışmalar sırasında Rusya hakkında Ukrayna'nın işgali hakkında alaycı açıklamalar yaptığını anlıyor.

G-20, dünyanın önde gelen gelişmiş ve yükselen ekonomilerini birbirine bağlayan stratejik bir çok taraflı platformdur. Uluslararası finansal istikrar ve iklim değişikliği gibi önemli konularda birlikte çalışan 19 ülke ve Avrupa Birliği'nden oluşmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet