Ferrero, işçi endişeleri nedeniyle Malezyalı Sime Darby'den hurma yağı satın almayı durduracak
İtalyan şekerleme devi Ferrero, ABD gümrük servisinin Malezyalı ekicinin zorla çalıştırıldığını tespit etmesinin ardından Sime Darby Plantation'dan hurma yağı tedarikini durduracağını söyledi.
Güneydoğu Asya ülkesindeki çalışma uygulamaları, son iki yılda inceleme altına alındı ve Sime Darby dahil altı şirket, zorunlu çalıştırma iddiaları nedeniyle ABD gümrükleri tarafından yasaklandı.
En yaygın kullanılan bitkisel yağ olan palmiye yağı, Ferrero Rocher çikolatalarında ve Nutella yayılmasında önemli bir bileşendir ve ikonik ürünlere pürüzsüz doku ve raf ömrü kazandırır.
Ferrero e-posta yoluyla Reuters'e verdiği demeçte, "6 Nisan'da tüm doğrudan tedarikçilerimizden Ferrero'ya Sime Darby'den dolaylı olarak sağlanan palmiye yağı ve palm çekirdeği yağı tedarikini durdurmalarını istedik."
"Ferrero, ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi'nin kararına uyacaktır."
Ferrero, Sime Darby'den nispeten az yemeklik yağ satın alsa da, -Hershey Co ve General Mills Inc. çeşitli endüstriler.
Sime Darby, Reuters'e insan hakları alanında adımlar attığını ve sürdürülebilirliğe bağlı tüm paydaşlarının sektördeki kararlılığı ve liderliğinden emin olabileceğini söyledi. Ferrero bir müşteri değil, diye ekledi.
Başta kendi taahhütleri olan müşteriler olmak üzere tüm kilit paydaşlarla da düzenli iletişim halindeyiz” dedi.
Ferrero, palm yağı hacminin yüzde 0,25'ini tedarik ettiğini söylediği Malezyalı firmadan doğrudan satın almadığını söyledi.
Sime Darby'de "zorla çalıştırma göstergelerini" belirten 2020 tarihli bir kararın ardından, ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi Ocak ayında, firmanın mallarına el konulduğuna dair yeterli kanıta sahip olduğunu söyledi.
Ferrero, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ürün ve markalarının Ocak 2021'de Sime Darby'den tedarik etmeyi bıraktığını söyledi.
Sürdürülebilir bir şekilde üretilen palm yağında lider olarak görülen Sime Darby, ABD bulgusunun ardından yönetişim ve bazı işgücü uygulamalarında "kapsamlı değişiklikler" sözü verdi.
Palm yağı, gıdadan kozmetiğe ve biyodizele kadar ürünlerde kullanılan, dünyanın en ucuz ve en hızlı büyüyen bitkisel yağlarından biridir. Ancak endüstri, Güneydoğu Asya'daki yaygın ormansızlaşma ve göçmen işçilerin sömürülmesi nedeniyle yıllar boyunca incelemelerle karşı karşıya kaldı.
Endonezya, Hindistan ve Bangladeş gibi ülkelerden gelen göçmen işçiler, komşu Endonezya'dan sonra dünyanın en büyük emtia üreticisi olan Malezya'daki palmiye yağı işgücünün yaklaşık yüzde 80'ini oluşturuyor.
Ferrero, yalnızca sertifikalı sürdürülebilir palmiye yağı kullandığını söylüyor. Palmiye yağının yüzde 85'ini, sürdürülebilirliği konusunda geleneksel olarak Endonezya'dan daha iyi bir üne sahip olan Malezya'dan sağlıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.