İtalyan sanatçı Antonio Canova'nın kayıp şaheseri 'Maddalena Giacente' yeniden keşfedildi

Büyük İtalyan sanatçı Antonio Canova'nın 1822'de ölmeden önce tamamladığı son heykellerden biri olan Mecdelli Meryem'in uzun süredir kayıp olan heykeli yeniden keşfedildi. Temmuz ayında açık artırmaya çıktığında 10 milyon dolara kadar çıkabilir.

19 Mart 2022 22:00 Gündem
İtalyan sanatçı Antonio Canova'nın kayıp şaheseri 'Maddalena Giacente' yeniden keşfedildi

Müzayede evi Christies' tarafından İtalyan neoklasik heykeltıraşın "kayıp şaheseri" olarak tanımlanan "Maddalena Giacente" (Yatan Magdalene), o zamanlar İngiltere başbakanı olan Liverpool Kontu tarafından görevlendirildi ve oyulması üç yıl sürdü.

Mecdelli Meryem'i dini bir coşku halinde betimleyen heykel, Canova'nın 1822'deki ölümünden hemen önce tamamlandı.

Canova'nın önde gelen bilginlerinden ve Museo Gypsotheca Antonio Canova'nın eski direktörü Dr Mario Guderzo, “Antonio Canova'nın istisnai, uzun süredir kayıp olan şaheserinin tamamlanmasından 200 yıl sonra bulunması bir mucize” dedi.

"Bu eser, bilim adamları tarafından onlarca yıldır aranıyor, bu nedenle keşif, koleksiyonerlik tarihi ve sanat tarihi için temel öneme sahip."

1819'da Yaslanmış Magdalene hakkında yazan Canova şunları söyledi: “Yerde yatan ve tövbesinin aşırı acısından neredeyse bayılan ikinci bir Magdalene'nin başka bir modelini sergiledim, çok sevdiğim ve bana bir ödül kazandıran bir konu. bolca hoşgörü ve çok gurur verici övgü. ”

Şu anda Christies' Londra'da sergilenen heykel, New York ve Hong Kong'da turneye çıkacak.

Christie'nin uluslararası heykel başkanı Donald Johnson, yeniden keşfin "sahadaki 30 yılı aşkın kariyerimde bir vurgu" olduğunu söyledi.

Dedi ki: "Bu heykel, İngiliz tarihinin önemli bir şahsiyetinden, Magdalene'i satın alması, İngiliz koleksiyoncularının büyük neo- klasik heykeltıraş Antonio Canova.”

"1857'de Manchester'daki Sanat Hazineleri sergisinin öne çıkan olaylarından biriydi... bir evin içindekilerle birlikte bir beyefendiye satıldı...evde yangın çıktı. İçindekileri açık artırmaya çıkardı, ve 1938'de müzayede gerçekleştiğinde, kimliği kayboldu ve sadece klasik bir figür olarak anıldı."

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet