Mikrodalgaya asla atılmaması gerekenler
Mikrodalga fırınları günlük yemek ihtiyacımızı giderebilmemiz için bizlere oldukça önemli bir zaman tasarrufu yaratmaktadır. İşten gelinen ve yoğun bir gün geçirdiğimiz birkaç dakikada sıcak yemeği, sofralarımıza getirebilmemize olanak sağlıyor. Peki, mikrodalga fırınına atılmaması gerekenler neler?
Hızlı ve pratik bir yemek için hayatınızı tehlikeye atmaya gerek yok. Mikrodalga fırınları her ne kadar zaman tasarrufu yaratıyor olsa da bazı durumlarda oldukça büyük risk taşımaktadır. Bazı ürünlerin asla mikrodalgaya girmemesi gerekiyor. Tehlike yaratmasının yanı sıra yiyeceğin özünü bozabilmekte. İşte mikrodalgaya atılmaması gereken ürünler.
Yumurta
Yumurta pek çok yöntemle pişirilebiliyor olsa da mikrodalgada pişirilmesi asla doğru yöntem değildir. Belirli bir sıcaklığa ulaşan mikrodalga yumurtanızı patlatabilir ve mikrodalganın iç dinamiğini bozabilmektedir. Ayrıca mikrodalganız oldukça kirlenebilir.
Kese Kağıtları
Bazı gıdalar kese kağıdı veya benzeri maddelerle sarılabilmektedir. Bunları ısıtmak için mutlaka ürünün üzerinden alınması gerekmektedir. Aksi takdirde mikrodalgadaki yüksek ısıdan kaynaklı olarak yanabilir ve patlama etkisi yaratabilmektedir.
Sosis
Mikrodalgaya atılmaması gereken yiyeceklerden birisi de sosistir. Sosisin yanı sıra işlenmiş etlerin asla mikrodalgaya koyulmaması gerekir. Zira mikrodalga ısıtılan işlenmiş etler yüksek kolesterolü beraberinde getirmektedir. Bu durumda da kalp krizi gibi istenmeyen hastalıkların tetiklenmesi söz konusu olabilir.
Plastik Kaplar
Mutfaklarda bulunan yoğurt kabı gibi plastik kaplar, mikrodalgaya atılması gereken en son ürünlerdir. Bünyesinde plastik barındıran kaplar oldukça kolay bir şekilde alev alabilmektedir. Ayrıca yanma olmayacak kadar ısı mikrodalgada olmasa bile besinlerinizin üzerine ısıdan damlayabilirler ve sizleri zehirleyebilir.
Sebze ve Meyveler
Mikrodalgaya meyve sebzenin atılmaması gerekmektedir. Keza günlük hayatımızda meyve ve sebzeleri mikrodalgaya atma ihtiyacını görmeyebiliriz. Ancak patatesli, patlıcanlı ve sebzeli yemekler mikrodalgaya atılmaktadır. Bu durumda da yüksek düzeyde patlama etkisini yaratacak patlıcan ve patates gibi ürünler sorun yaratabilmektedir. Mikrodalgaya atılacaksa mutlaka kabuklarının soyulması gerekmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.